You are currently viewing Dagsutflykt – Enköpings parker och museum 18/8

Dagsutflykt – Enköpings parker och museum 18/8

Guiden Elisabet tar dig med på en tur i det grönskande Enköping, lunch äter du utomhus i Drömparken hos Happy Foodtruck. Tid finns att på egen hand besöka Enköpings museum och upptäcka småstadens charm med shopping och små kaféer.

Start klockan 11.00 på Kaplanen. Elisabet berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare kom till stan, startade och drev igenom den omdaning som idag har blivit Enköpings stora turistattraktion. Hon berättar om hur växter kombineras för att skapa olika rum och miljöer. Om hur perenna växter används i stora ytor överallt i staden, i parker, i rondeller, längs gator och på torg. Promenaden går genom någon av de mindre fickparkerna och till någon av de större parkerna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad Piet Oudolf som är känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner. Hans mest kända verk förutom Drömparken i Enköping är, The Millenium Park i Chicago, The Battery Park och The High Line Park i New York.

Drömparken i augusti

12.30 Lunchen äts utomhus i Drömparken. Där står Happy Foodtruck som drivs av Helena. Hon tycker att bh ekologiska råvaror och närodlat betyder allt när det gäller mat. I Foodtrucken beställer du en ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till. Du kan välja vegetariskt alternativ. Som alternativ finns också en asiatisk sallad. Du beställer själv din mat så du att får den precis så färsk och nytillagad som det bara går. Slå gräva ner runt ett av de bord som finns utställda på gräsmattan och njut av blomsterprakt, humlesurr och det förhoppningsvis vackra vädret.

Happy Foodtruck
Happy Foodtruck i Drömparken

Besök på Enköpings museum. Enköpings museum är inrymt i ett av stadens äldsta hus. Bara det är värt ett besök!

Huset byggdes 1780 och var från början handelshus. Blev sedan  stadens rådhus. Innanför de tjocka stenväggarna finns väldigt fina utställningar som handlar om Enköpings historia, med föremål och miljöer uppbyggda från svunna tider. Samlingarna sträcker sig ända från sten och bronsålder till långt in på 1900-talet. Inne i byggnaden finns också Enköpings turistinformation med en egen liten shop. Besöket gör du helt i din egen takt. Öppet 10-16

Enköpings museum – det gamla rådhuset

Fika på Café Magnifik, du bestämmer själv när. Kaféet har öppet 10-18. Välj kaffe/te och bakverk på detta mysiga kafé som ligger på Kungsgatans nedre del, längs med gågatan och alla butiker. Vid vackert väder kan du sitta på den grönskande uteserveringen och titta på folk som flanerar förbi.

Boka Dagsutflykt – Enköpings parker och museum

Tid : onsdag 18 augusti med start klockan 11.00 vid Kaplanen, Rådhusgatan 2, Enköping.

Pris: 520 kronor / person.

  • Detta ingår:
  • Guidning i Enköpings parker
  • Lunch
  • Inträde på Enköpings museum
  • Eftermiddagskaffe
  • Information och material som hjälper dig tillrätta i stan.

Coronainformation

Vi följer restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Samlar inte fler personer än tillåtet, tillhandahåller handsprit och håller avstånd.

Boka ovan på Bokaknappen, ring eller maila. 070-831 03 81, elisabet@pepparrotsstaden.se

http://www.fjardhundraland

Leave a Reply