You are currently viewing Dagsutflykt i Fjärdhundraland – Enköpings parker, shopping vid Viltmakeriet och Landsberga gårdsbutik.

Dagsutflykt i Fjärdhundraland – Enköpings parker, shopping vid Viltmakeriet och Landsberga gårdsbutik.

För grupper 20-40 personer

Guidad tur i Enköpings parker. Guiden berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Färden går mot Fjärdhundra och Café 100 och Viltmakeriet. I det lilla kaféet mitt i byn serveras lunchen som är tillagad av traktens råvaror.

I samma fastighet som Café 100 ligger Viltmakeriet, en vilthanteringsanläggning som styckar och säljer lokalt viltkött. Här kan du köpa både styckat kött och processade produkter såsom färs, hamburgare, korv och salami. Viltmakeriet arbetar framför allt med vildsvin men även hjort och rådjur finns under vissa perioder.

Efter lunchen går färden vidare ut i det vackra landskapet mot Landsberga gård där lantbrukaren Per Sandqvist själv tar emot och guidar i gårdens egen kvarn. I kvarnen stenmals spannmålet från åkrarna till mjöl. Per berättar om sin gård som brukats av familjen i många generationer. Under besöket finns möjlighet att handla i gårdsbutiken. Här finns
närproducerade köttprodukter, korvar, ägg och charkuterier, ett rikt urval av mejeriprodukter, ostar, marmelader, mjöl, saft och sylt, knäckebröd samt säsongens grönsaker, choklad och bakverk. Allt är producerat i trakten.

Eftermiddagskaffe med hembakt på Skuggans café, ett mysigt trädgårdskafé i närheten av Långtora kyrka.

Fakta:
• Tidsåtgång: 6-7 timmar
• WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken – I biblioteket, Landsberga gård, Skuggans kafé.
• Antal 20-40 personer
• Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad.
• Lunch och shopping, Café 100 och Viltmakeriet.
• Besök, och shopping på Landsberga gård. Vid fler än 20 personer kommer guidning och shopping att delas upp på två omgångar.
• Eftermiddagskaffe,
• Buss ingår ej.

För bussgrupper, tag kontakt för offert.

Ring eller maila. 070-831 03 81, elisabet@pepparrotsstaden.se

Fjärdhundraland
Medlem i Fjärdhundraland

Leave a Reply