You are currently viewing Dagsutflykt – Enköpings parker, lunch i Drömparken och fika hos Doktorn 11 augusti kl 11.

Dagsutflykt – Enköpings parker, lunch i Drömparken och fika hos Doktorn 11 augusti kl 11.

Guiden Elisabet tar dig med på en tur i det grönskande Enköping, lunchen äts i det fria, tid finns att på egen hand upptäcka småstadens charm med shopping eller ännu mera trädgård. Guidning och fika hos Doktor Westerlund.

Start klockan 11.00 på Kaplanen. Elisabet berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare kom till stan, startade och drev igenom den omdaning som idag har blivit Enköpings stora turistattraktion. Hon berättar om hur växter kombineras för att skapa olika rum och miljöer. Om hur perenna växter används i stora ytor överallt i staden, i parker, i rondeller, längs gator och på torg. Promenaden går genom någon av de mindre fickparkerna och till någon av de större parkerna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad Piet Oudolf som är känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner. Hans mest kända verk förutom Drömparken i Enköping är, The Millenium Park i Chicago, The Battery Park och The High Line Park i New York.

Guidning med Elisabet

12.30 Lunchen äts utomhus i Drömparken. Där står Happy Foodtruck som drivs av Helena. Hon tycker att bh ekologiska råvaror och närodlat betyder allt när det gäller mat. I Foodtrucken beställer du en ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till. Du kan välja vegetariskt alternativ. Som alternativ finns också en asiatisk sallad. Du beställer själv din mat så du att får den precis så färsk och nytillagad som det bara går. Slå dig ner runt ett av de bord som finns utställda på gräsmattan och njut av blomsterprakt, humlesurr och det förhoppningsvis vackra vädret.

Happy Foodtruck

Efter lunchen får du egen tid!

Du kan välja på att flanera runt i de vackra gröna miljöerna eller ta dig upp på stan igen för en liten shoppingrunda.

Runt Stora torget och på gatorna runt omkring finns många små personliga butiker. Det finns gott om tid för att besöka några utav dem. För allt i världen, missa inte Fröken Röd, Karin Sömmare, Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk, Delikatessbutiken SMAK och Fabian Flinks Brödbod.

Karin Sömmare, butik med damkläder i naturmaterial
Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

Väljer du att upptäcka mer av parkerna rekommenderas en tur ut på Åpromenaden, längs med Enköpingsån. Där får du uppleva hur mycket park-och trädgård som helst! Längs med promenadstråket finns 18 stycken idéträdgårdar. Här finns bland annat Trädgårdsmästarutbildningens Idéträdgårdar, med nytt tema för varje år. Det ena året mer spektakulärt än det andra. Här flödar det av unga trädgårdsmästarstudenters kreativitet! Längs med Åpromenaden finns också mycket offentlig konst.

15.00 Guidning på Westerlundska gården. Välkomna till Enköpingsdoktorn Ernst Westerlund och hans familj. I detta hus levde och verkade han från 1876 till sin död 1924. Enköpingsdoktorn var välkänd i hela landet och även på många andra håll i världen. Han hade patienter från Norge och Finland såväl som Ryssland, Tyskland och många andra länder. Man hörde ryktas om doktorn som botade det som andra gick bet på, mycket för att han var en särdeles god diagnostiker och människokännare.

16.00 Eftermiddagskaffe i doktorns trädgård.

Westerlundska gården

Boka Dagsutflykt – Enköpings parker och lunch i Drömparken

Tid : onsdag 21 juli eller 11 augusti med start klockan 11.00 vid Kaplanen, Rådhusgatan 2, Enköping.

Onsdag 21 juli inställd pga av för få deltagare.

Pris: 610 kronor / person.

Tidsåtgång: cirka 6 timmar

  • Detta ingår:
  • Guidning i Enköpings parker
  • Lunch
  • Inträde och guidning på Westerlundska gården
  • Eftermiddagskaffe
  • Information och material som hjälper dig tillrätta i stan.

Coronainformation

Vi följer restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Samlar inte fler personer än tillåtet, tillhandahåller handsprit och håller avstånd.

Boka via Bokaknappen ovan, ring eller maila. 070-831 03 81, elisabet@pepparrotsstaden.se

www.fjardhundraland.se

Leave a Reply