You are currently viewing Dagsutflykt – Trädgårdsresa – Fjärdhundraland – Enköping – Härnevi. För grupper 20-50 personer

Dagsutflykt – Trädgårdsresa – Fjärdhundraland – Enköping – Härnevi. För grupper 20-50 personer

Dagen börjar med besök i en liten men charmig butik, Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk, här tar Lena och Elisabet emot.  Detta besök kan om så önskas kombineras med kaffe och kaka på stående fot.

Pepparrotsstadens trädgård & hantverk

Guidad tur i Enköpings parker. Guiden Elisabet berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Turen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Drömparken
Drömparken i augusti, med höga blommande perenner.
 • Lunchalternativ 1: I Drömparken står Happy Foodtruck som drivs av Helena. Hon tycker att bra ekologiska råvaror och närodlat betyder allt när det gäller mat. Här serveras ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till. Naturligtvis finns vegetariskt alternativ.  Här får man njuta av härlig hamburgare, blomsterprakt, humlesurr och det förhoppningsvis vackra vädret.
 • Lunchalternativ 2: Restaurang Park Astoria serverar klassisk svensk husmanskost som de själva säger – lagad med kärlek. Här används närproducerade råvaror och i princip alltid svenskt kött. Förutom varmrätt ingår vatten, sallad, bröd, kaffe och kaka.
Pias trädgård

Efter lunchen går färden norrut mot Rotbrunna och Härnevi. Där väntar besök hos två privata trädgårdar som ligger alldeles intill varandra.  Lövåsa trädgård – Trädgården är indelad i olika rum avgränsade av avenbokshäckar. Färg och form spelar huvudrollen här. Framför huset samsas vita, silvriga och blekgula toner, utanför verandan mörkt vinröda toner tillsammans med rosa och i de nedre delarna av trädgården går perenner och rosor över i mer blå toner. I trädgården finns ett stort träväxthus och en köksträdgård omgiven av en gammal stenruin.  Pias trädgård – En lummig och romantisk trädgård med perenner och rosor. Här kan du njuta av vackra ormbunkar och gräs men även ovanliga buskar och träd. I trädgården finns en damm med guldfiskar och i trädgården bor även både höns och bin. På husets södra gavel står ett växthus av gamla fönster med golv av handslaget tegel. Köksträdgården ramas in av en klippt bokhäck.

Lövåsa trädgård

Lisa och Pia tar själva emot och berättar om sina trädgårdar. Båda trädgårdarna är helt fantastiska på sina olika sätt och väl värda ett besök. Eftermiddagskaffet serveras hemma hos Lisa och Pia.

Pias trädgård

Sista stoppet blir på Härnevi plantskola, ”plantskolan på landet” – ett familjeföretag som drivs av Karl-Åke och Margaretha. Här finns ett brett sortiment av sommarblommor, perenner, buskar och träd men även en presentbod med smått och gott – ätbart från småskalig produktion.

Härnevi plantskola

Fakta:

 • Tidsåtgång: ca 7 timmar
 • WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken, i Rotbrunna och på Härnevi plantskola.
 • Antal 20-50 personer
 • Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad. Högtalare används
 • Besök, guidning och eftermiddagskaffe vid två privata trädgårdar.
 • Besök på Härnevi plantskola
 • Buss ingår ej.

Alternativ 1: Lunch utomhus i Drömparken, hos Happy Foodtruck.

Alternativ 2. Lunch på Park Astoria.

Tillägg: Kaffe och kaka/smörgås vid ankomst.

Tag kontakt för offert.

För mera information, offert eller bokning, maila: elisabet@pepparrotsstaden.se eller ring 070-831 03 81

Fjärdhundraland
Medlem i Fjärdhundraland

Leave a Reply