You are currently viewing Trädgårdsresa – Enköpings parker – An Angel in my home, en rosenträdgård i Vallby – Tuna Trädgård. För grupper 20-50 personer. Dagsutflykt.

Trädgårdsresa – Enköpings parker – An Angel in my home, en rosenträdgård i Vallby – Tuna Trädgård. För grupper 20-50 personer. Dagsutflykt.

Dagen börjar med besök i en liten men charmig butik, Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk, här tar Lena och Elisabet emot.  Detta besök kan om så önskas kombineras med kaffe och kaka på stående fot.

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

Guidad tur i Enköpings parker. Guiden Elisabet berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Turen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Drömparken

Lunch: I Drömparken står Happy Foodtruck som drivs av Helena. Hon tycker att bra ekologiska råvaror och närodlat betyder allt när det gäller mat. Här serveras ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till. Som alternativ finns färgglada sallader av råvaror från lokala odlare. Naturligtvis finns också vegetariskt alternativ.  Här får man njuta av härlig mat, blomsterprakt, humlesurr och det förhoppningsvis vackra vädret.

Happy Foodtruck
Happy Foodtruck serverar härlig hamburgare i Drömparken

Efter lunchen går färden söderut mot Vallby.  Här kommer vi till ”An angel in my home” där Mari tar emot. Mari är inredningsfotograf och bloggare, hon har skapat en romantisk svensk cottagegarden med hundratals olika rosor, klematis och pioner. Här finns även många rabatter med gammaldags mormorsperenner. Trädgården är indelad i flera olika trädgårdsrum som åtskiljs av portaler med klängväxter och häckar. Det finns även en stor köksträdgård med ett växthus samt cuttinggarden och en örtagård. Trädgårdens paradnummer är två stora buskrosor – Constance Spry som leder in till en muromgärdad uteplats. Här finns även många andra sittplatser att slå sig ner på och njuta av en fika. Anlagda grusytor och blomställningar fungerar som rumsindelare. Innan färden går vidare serverar Mari eftermiddagskaffe med tilltugg.

An Angel in my home – Privat rosenträdgård

Sista stoppet blir på Tuna Trädgård, en handelsträdgård som odlar och säljer sommarblommor, kryddor, grönsaksplantor och perenner. Utöver det som odlas finns i sortimentet även rosor, klätterväxter, prydnadsträd, prydnadsbuskar, rhododendron och ett urval barrväxter, fruktträd och bärbuskar. Här tar familjen Jerpdal emot, trädgårdsmästare sedan flera generationer.

Tuna Trädgård

Fakta:

  • Tidsåtgång: ca 7-8 timmar
  • WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken, i Vallby och på Tuna Trädgård.
  • Antal 20-50 personer
  • Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad. Högtalare används
  • Besök och eftermiddagskaffe vid ”An Angel in my home” Vallby.
  • Besök och shopping på Tuna trädgård.
  • Buss ingår ej.

Tillägg: Kaffe och kaka/smörgås vid ankomst.

Tillägg: Stopp vid Stora Rickebyhällen, Boglösa hällristningsområde.  Alldeles intill färdvägen ligger landets näst största hällristningsområde.

Tag kontakt för offert.

För mer information, offert eller bokning kontakta Elisabet Lind E-post: elisabet@pepparrotsstaden.se eller telefon 070-831 03 81

Fjärdhundraland
Medlem i Fjärdhundraland

Leave a Reply