You are currently viewing Gruppbokning – Grönskande parker och stadens historia

Gruppbokning – Grönskande parker och stadens historia

Vandring i de centrala och äldsta delarna av Enköping tillsammans med guiderna Elisabet Lind och Eva Wrede. Du får uppleva både de berömda parkerna och höra berättelsen om Enköpings långa historia.

Enköpings parker

Enköpings parker har växt fram under de senaste 30 åren och är ett resultat av en innovativ stadsträdgårdsmästares verk. Parkerna har alla olika karaktär, det gemensamma är att perenna växter används i stora ytor, tillsammans med buskar, träd ger de dig upplevelser av färger, former och förändring. Även i rondeller och på gator och torg används högvuxna och frodiga växter, hela stan känns inbäddad i grönska. Mest känd är Drömparken, skapad av världsberömde holländaren Piet Oudolf. Beroende på årstid visar parkerna upp sina olika skepnader.

Välj om du vill uppleva vårens lökflor och magnolia i mängder, sommarens prunkande blomning eller höstens färgfyrverkeri bland buskar och träd.

Drömparken i augusti

Enköpings historia

Namnet Enköping finns nämnt i ett dokument som skrevs redan på 1160-talet. Nya fakta som kan kopplas till den medeltida livsmiljön har framkommit efter de senaste arkeologiska utgrävningarna på 2010-talet. Handel, kyrklig verksamhet och stadsnära odling har bidragit till stadens utveckling genom seklerna. Hantverk och industrier har också skapat möjlighet för människor att bo och verka här. Stadsbränder påverkade stadens utseende, inte minst den sista år 1799.

Spåren av den intressanta historien finns ännu kvar och under vandringen kommer du att få möta och höra talas om en del av dem.

Enköpings museum – Gamla rådhuset

Guider

Elisabet Lind
Eva Wrede

Boka för grupp – Grönskande parker och stadens historia

  • Vandring i lugn takt för grupp,  cirka 1 -1,5 km
  • Tidsåtgång: cirka 1,5 – 2 tim. 
  • Hela sträckan är tillgänglighets-anpassad.                                                          
  • Vi använder högtalare.
  • Pris: 120 kronor / person, dock lägst 2400 kronor inkl moms.

Detta ingår:

  • Guidning med erfarna guider i de äldsta delarna i stan och genom några av de centrala parkerna.
  • Information och material som hjälper dig tillrätta i stan.

För mer information och bokning, ring eller maila. 070-831 03 81, elisabet@pepparrotsstaden.se

www.fjardhundraland