You are currently viewing 5.	Dagsutflykt i Fjärdhundraland – Enköpings parker och  Grönsöö slott.
Grönsöö slott

5. Dagsutflykt i Fjärdhundraland – Enköpings parker och Grönsöö slott.

Start vid Kaplanen, Kungsgatan 14. För bussgrupp 20-50 personer.

Guidad tur i Enköpings parker. Guiden berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Drömparken
Drömparken i augusti, med höga blommande perenner.

Efter besöket i Enköpings parker går färden vidare söderut i det vackra landskapet söder om Enköping mot Grönsöö slott. Här serveras det lunch i Brännvinsbränneriet. Lunchen består av gravlax med hovmästarsallad, grönsallad, smör och bröd, lättöl eller vatten. Kaffe och kaka.

Efter lunchen blir det guidad tur i slottet eller slottsparken av en representant ur familjen von Ehrenheim. Väljer man slottsvisning får man uppleva en alltmer ovanlig, sammanhållen samling av antikviteter i sin rätta miljö. Man får höra berättelsen om familjen von Ehrenheim som bor på slottet, om samlingarna, om platsen och hur familjen jobbar med park, utställningar, lantbruk och fruktodling. Vid parkguidning visas slottsparken, kinesiska lusthuset och blomstergården. Vid slottsvisning ingår entré till utställningar och en skriven guide till parken. Det finns gott om tid att själv flanera runt i parken, besöka utställningarna eller för shopping i slottsbutiken.

Fakta:

  • Period maj-september
  • Tidsåtgång: Cirka 6 timmar
  • WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken – I biblioteket, Grönsöö slott.
  • Antal 20-50 personer
  • Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad, man kommer fram med rullstol och rullator.
  • Besök, lunch och guidning på Grönsöö slott. Vid fler än 25 personer kommer guidningen att delas upp på två omgångar. OBS! Trappa till övre våningen i slottet. Mer info på www.gronsoo.se.
  • Specialkost måste beställas i förväg.
  • Buss ingår ej.

Välj paket med olika guidningar på Grönsöö:

Kort slottsvisning 30 minuter.  

Lång slottsvisning 60 minuter.

Parkvisning Grönsöö slott 45 minuter.

Tillägg: eftermiddagskaffe, kaffe/te och kaka.

Tag kontakt för offert

För mer information, offert eller bokning: kontakt Elisabet Lind, tel: 070-831 03 81, eller

E:post elisabet@pepparrotsstaden.se

Leave a Reply