You are currently viewing Enköping – Parkvandring, lunch, guidning på Enköpings museum.
Drömparken i augusti, med höga blommande perenner.

Enköping – Parkvandring, lunch, guidning på Enköpings museum.

Dagsutflykt till Enköping för bussgrupp. 20-50 personer

Start på Kaplanen Rådhusgatan 2.

Guidad tur i Enköpings parker. Guiden berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Guidning i Enköpings parker
Elisabet Lind guidar i Enköpings parker

Lunchen äts utomhus i Drömparken hos Happy Foodtruck som serverar ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till, tillagade av råvaror från närområdet. Som alternativ finns vegetarisk hamburgare och en asiatisk sallad.  Dryck och kaffe på maten ingår.

Happy Foodtruck

Efter lunchen – egen tid. Välj mellan att flanera runt i de vackra gröna miljöerna eller gå ut på stan för en liten shoppingrunda. Runt Stora torget och på gatorna runt omkring finns många små personliga butiker. Det finns gott om tid för att besöka några utav dem.  För den som väljer att uppleva mer av parkerna rekommenderas en tur ut på Åpromenaden, längs med Enköpingsån. Där kan man uppleva hur mycket park-och trädgård som helst!

Karin Sömmare
Karin Sömmare, butik med damkläder i naturmaterial.

Besök och guidning på Enköpings museum som är inrymt i ett av stadens äldsta hus.  Innanför de tjocka stenväggarna finns fina och intressanta utställningar om Enköpings historia, med föremål och miljöer från svunna tider. Samlingarna sträcker sig ända från sten och bronsålder till långt in på 1900-talet. Inne i byggnaden finns också Enköpings turistinformation med en egen liten shop.

Eftermiddagskaffe på Walthers kaffebar. Längs med gågatan vid nedre Kungsgatan ligger kaféet där dagen avslutas med kaffe och bulle eller kaka.

Enköpings museum
Enköpings museum och turistinformation.

Fakta

 • Tidsåtgång: 6 timmar
 • WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken – I biblioteket, på museet, och på Café Samt.
 • Antal 20-50 personer
 • Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad, man kommer fram med rullstol och rullator.
 • Högtalare används vid guidningen utomhus.
 • Vid regn arrangeras lunchen på annat sätt.

Detta ingår:

 • Guidning i Enköpings parker
 • Lunch utomhus
 • Besök och guidning på Enköpings museum
 • Eftermiddagskaffe
 • Informationsmaterial för att hitta runt under egna tiden.

För bussgrupper, tag kontakt för offert.

Ring eller maila. 070-831 03 81, elisabet@pepparrotsstaden.se

Fjärdhundraland
http://www.fjardhundraland.seMedlem i Fjärdhundraland

Leave a Reply