You are currently viewing För grupper – Enköpings parker och nya Bahcomuseet. Dagsutflykt – Två inovationer på samma gång, i samma stad.

För grupper – Enköpings parker och nya Bahcomuseet. Dagsutflykt – Två inovationer på samma gång, i samma stad.

För grupper. 20-50 personer

Guidad tur med parktåget i Enköpings parker. Turen går med minitåg genom de flesta utav Enköpings parker. Guiden berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. I Drömparken görs ett stopp för att titta närmare på växtligheten, Drömparken är skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Drömparken

Turen med parktåget avslutas vi Restaurang Park Astoria där dagens lunch serveras.

Efter lunchen går färden med den egna bussen ut mot Bahcomuseet som ligger utanför stadskärnan.

Nya Bahcomuseet – ARVET FRÅN RÖRTÅNGENS OCH SKIFTNYCKELNS UPPFINNARE.

Upplev historien om vallpojken som blev en av sin tids stora uppfinnare inom verktyg och verkstad och som la grunden till att tusentals människor hade arbete i över ett århundrade. Än idag ser vi spår av Bahco, framförallt i Enköping men också i andra delar av världen.

J.P Johansson etablerade sig som företagare i Enköping i slutet av 1800-talet och la tillsammans med entreprenören B.A Hjorth grunden för ett företag som hela världen sedan skulle känna till. Det fick namnet Bahco. Deras mest kända uppfinningar kom att bli rörtången och skiftnyckeln. Men visste du att de fick över 100 andra patent hos patentverket? 

Vår guide Stig Lund berättar om dessa visionärer och om historien som satt sina spår både i Sverige och övriga världen.

Eftermiddagskaffe kan ordnas endera på någon av stadens kaféer eller som enklare fika på Bahcomuseet.

Tillägg: Förmiddagskaffe vid vackert väder i någon av parkerna innan start med parktåget eller på någon av stadens kaféer.

Vid fler än 30 personer delas gruppen upp på två turer med parktåget, detta kan då alterneras med besök på Enköpings museum eller shopping på stan.

Bahcomuseum.se – Vår historiahttps://bahcomuseum.se/

Fakta:
• Tidsåtgång: cirka 6-7 timmar
• WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen/Enköpings museum, Park Astoria och på Bahcomuseet. • Lunch
• Antal 20-50 personer.
• Guidning med parktåget i Enköpings parker. En plats för rullstol finns ombord på tåget. • Besök och guidning på Bahcomuseet.
• Eftermiddagskaffe.
• Buss ingår ej.

För mer information, priser och bokning, välkommen att ta kontakt!

Elisabet Lind, tel 070-831 03 81 eller elisabet@pepparrotsstaden,se

Leave a Reply